Agenda Nieuws Leden Gastenboek Forum Foto's Links
 


Kleats
verhaal

 

Het verhaal achter De Kleats

Inleiding

Enige tijd terug, nog ruim voordat De Kleats zelf al met de carnaval bezig was, viel via info@kleats.nl een verzoekje op je deurmat. Of wij even een stukje voor de carnavalskrant wilde aanleveren. Geen probleem natuurlijk, je moet er gewoon aan beginnen. Maar zoals de Kleats betaamd, alles op het laatste moment en liever iets te laat dan ruim optijd. Met de deadline in de ogen toch eerst maar achter de pc gekropen, die wagen komt toch wel op tijd af…..

Ontstaan

De 'Roots' van de Kleats liggen bij de Edith Stein in ons mooie Seitert. Een klein vriendengroepje uit groep acht bouwde destijds hun eerste wagen bij Tinus Bosch. Diezelfde wagen werd, in het jaar 1994, door Prins Mari dun Urste bekroond met een pechprijs, het zat ons da jaar niet mee, een kop hing op half elf en op weg naar Veghel begaf de tractor het.
Het jaar erop gingen 4 brugklassers verder met de Kleats en een wagen met dus zeer beperkte loopgroep was het resultaat.

Die eerste zaterdagavond van de carnaval 1995 gebeurde iets geweldigs in de friettent van Jopie,  het groepje de Bluffers, oud basisschool klasgenoten, fuseerde met de Kleats. Kwaliteit en kwantiteit in deze grote groep was geboren en zorgden ook zeker de eerste jaren voor mooie creaties. We hebben ' stoom geblazen' , waren 'goed gesmeerd', hebben zowel op de zeebodem als in het heelal vertoeft, met zeker 12 man in een hangmat gezeten en een compleet rijden disco gehad. Eerst gingen we uiteraard, net als iedereen, voor de prijzen, enkele jaren later had de lol het gewonnen van de strijdlust.  

Met de gang naar de middelbare school werden nieuwe vrienden gemaakt en de groep, nog steeds onder de oorspronkelijke naam De Kleats, groeide gestaag. De grenzen van het tot dan beperkte wereldje werden verlegd en ook vrienden van buiten Zijtaart maakten vanaf toen deel uit van de groep.
Toen na de middelbare school ook de serieuzere zaken zoals verkeringen een plaatsje kregen werd De Kleats meer en meer compleet. Met hooguit nog wat aan- en afvallende aanhang is de samenstelling nu, na jaren van schommelingen, stabiel te noemen.

Kenmerken

Hoe De Kleats het beste te omschrijven? Een doldwaze vriendengroep, vol originaliteit en bovenal sociaal? Een vriendengroep die moeite heeft om afspraken te maken, op tijd te komen en serieus te blijven. Eigenlijk past het allemaal wel bij ons. Bovenaan staat dat we als groep iedereen in zijn waarde laten en proberen samen zoveel mogelijk plezier te hebben.
Waar kunnen we De Kleats zoal van kennen? In de eerste plaats natuurlijk van de jaarlijkse deelname aan de Seitertse optocht. Het ene jaar wat fanatieker en beter dan het ander maar goed, we doen ieder jaar weer mee.

Als optochthoogtepunt kunnen we aantekenen het jaar 2003, toen we met onze Jukebox met live optredens van diverse artiesten de Wisselromkan of te wel de originaliteitprijs in de wacht wisten te slepen.
In de tweede plaats van de Dorpszeskamp waar we ook steevast in de uitslag voorkomen, hoewel ook hier het ene jaar wat hoger in de ranking dan het andere jaar. Maar goed, ondanks dat hebben we toch mooi een aantal keren de wisselbeker mee naar huis kunnen nemen, of moeten we zeggen mee naar huis hebben genomen. Herinnert u zich trouwens nog het optreden van die ijsbeer? Juist, ook dat was van De Kleats.

Wat verder gravend in het geheugen herinnert u zich misschien ook nog wel Jos de Nooyer, onze fictieve held die zo graag bekend wilde worden, ontzettend veel lol mee gehad. Google nog maar eens op ‘Jos de Nooyer’.
Wat doet Kleats nog meer? Jaarlijks terugkerend is het WOK, het Weekendje Onzin met de Kleats. In juni trekken we er met z’n alle een weekend op uit om ergens in binnen of buitenland de boel op stelten te zetten. Ook hier heel veel lol en altijd goed voor leuke herinneringen.
Een andere leuke activiteit was de parents-meet-parents barbecue, samen met alle ouders een middag barbecuen. Ongelooflijk hoeveel bier er dan doorheen gaat en ongelooflijk hoeveel extra meters al die ouders extra af moeten leggen op de terugweg.
 
Vette acties

In de beginjaren waren er een hoop compleet losgeslagen gekken onder ons, niets was ons te gek, de nieuwjaarsduik, voetballers aanmoedigen in Mexicaanse jurken, het dumpen van een heus 'jos de nooijervlot' in moeders gat. Een levende kip bij de Mc Donalds naar binnen gooien, naakt op de brommer, zittend en staand op op een surfplank achter een pickup door de modder. Tijdens de gezamenlijke vakanties de grootse onzin uithalen.

De pastoor clerxstraat voorzien van de songtekst van de Boemelaars (lalalalaaaa lalalalalalaaaa) en extra zebrapaden. Grammofoonplaten uitdelen aan heel Zijtaart na een avondje stappen. Groots moddergevecht op hemelrijk en ga zo maar door. Veel kunnen ook wij niet meer herinneren laat staan dat U als lezer iets bijstaat.

Toekomst verwachting


Als de Kleats denkt aan de toekomst denkt men kort gezegd aan nog meer plezier, kleine maar vooral ook leuke wagens. Al is de meerderheid niet meer woonachtig in Seitert, wij laten zo veel als mogelijk ons gezicht zien en zullen daarbij ook voor de nodige praat en onzin zorgen. Echte toekomstplannen zijn er niet maar wij zullen altijd een steentje bijdragen aan optochten en carnavalsgezelligheid tijdens die 4 dolle dagen, we gaan gewoon nog een lange tijd hier mee door!
Op www.kleats.nl is al het nieuws omtrent onze groep te zien en zijn ook alle leden met hun profiel (een aanrader) te zien!

Moraal van het verhaal!

Moraal van het verhaal; Ook met behulp van de website krijgt U een inzicht van een groep die lol, vermaak, feest en creativiteit bovenaan de lijst heeft staan. We zijn een hechte groep maar het merendeel doet gelukkig zijn eigen ding. Met carnaval is het groepsgevoel altijd het sterkst en dat word al jaren zo gehouden.
Kijk uit naar onze creaties tijdens de optochten alle jaren, met originaliteit proberen wij het publiek erbij te betrekken, iets wat wij geweldig vinden.

Hartstikke bedankt voor uw aandacht,

Gegroet,

De Kleats

.